Thursday, February 9, 2012

Vic recupera el Dijous Llarder


La tradicional rostida del porc es tornarà a fer a la plaça Major. Enguany, com a novetat, hi haurà un sopar gastronòmic al Serrat de Figaró de Taradell.

La presentación del Dijous Llarder de Vic s'ha fet aquest dimecres al matí a l'Eco Granja Salgot d'Aiguafreda. Foto: Osona Cuina

Vic recupera l’essència del Dijous Llarder i tornarà a celebrar els tradicionals actes de la diada festiva a la plaça Major, en una edició remodelada i en format popular, el proper dijous 16 de febrer. La jornada està organitzada pel col•lectiu Osona Cuina i compta amb el suport de l'Ajuntament de Vic, l’Escola d´Hostaleria d´Osona, Damm, Panadès Alemany i Salgot.

Recordem que, a causa de la crisi econòmica, Impevic  va decidir canviar l’any passat el format tradicional de la festa, que es va substituir per una botifarrada popular a la plaça Major (finalment, no es va celebrar a causa del mal temps). Les activitats gastronòmiques de promoció del sector porcí es van traslladar al Mercat del Ram.

Enguany, Osona Cuina tornarà a preparar la rostida del porc, que se servirà a peu dret a l'hora de dinar. Des de les 9 del matí i fins a dos quarts de sis de la tarda, es podran degustar entrepans elaborats amb productes derivats del porc. També se serviran esmorzars, dinars i berenars. El Dijous Llarder es complementarà amb un sopar gastronòmic, també amb productes derivats del porc i la tòfona, al Serrat del Figaró de Taradell.

La roda de premsa de presentació s’ha celebrat aquest dimecres a l’Eco Granja Salgot d’Aiguafreda. Hi han assistir membres del col•lectiu Osona Cuina, la regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Montse Rovira, i Valeri Salgot, responsables de Salgot.

PROGRAMA D’ACTES DEL DIJOUS LLARDER A VIC
16 de febrer

1. Festa popular a la plaça Major de Vic
Esmorzar, dinar i berenar amb entrepans de productes del porc

08.30h    Esmorzar popular
13.00h    Dinar, amb el porc rostit
17.30h    Finalització del servei d´entrepans

PROMOCIÓ POPULAR: amb la cervesa et regalem el porc.
2€ beguda + entrepà

Activitats paral.leles:
-    Enlairement globus captiu Osona Cuina
-    Xaranga

2. Sopar gastronòmic de porc i tòfona

20.30h. El Serrat del Figaró. Taradell

Reserva prèvia a Osona Cuina: www.osonacuina.com, info@osonacuina.com, tl 938814314

Font: Redacció Osona.com | Actualitzat el 09/02/2012 a les 12:44h

0 comments:

Post a Comment

 
ban nha mat pho ha noi bán nhà mặt phố hà nội