La Coca de Sant Joan
Ingredients:
½ kg de farina
70g de sucre
50g de llard
3 ous
Sal (uns 10 g)
La pell d'una llimona ratllada
Aigua (la que admeti) o llet
50g de llevat de París
Fruita confitada: taronja, meló, cireres, etc.
Preparació:
Per a elaborar- la cal que seguiu les instruccions que hi ha detallades tot seguit: Col·loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula. Al mig afegiu-hi el sucre, els ous, la sal, el llevat, la pell ratllada de la llimona i el llard. Barregeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegiu-hi a poc a poc la llet o l'aigua i acabeu-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia que es desenganxi de les mans. Deixeu-la reposar uns trenta minuts. Tot seguit, amb el corró, lamineu-la donant-hi forma ovalada o rectangular, de coca. Esteneu-la sobre una llauna greixada fins a deixar-la del gruix d'un centímetre, aproximadament.
Col·loqueu al damunt de la fruita confitada, tallada a trossos, i deixeu-la fermentar a temperatura tèbia durant una mitja hora. Empolseu-la amb sucre i coeu-la al forn a 160º, fins que s'espongi i es dauri la superfície.
Coca de Llardons
Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
100g de llardons una mica picats
150g de sucre
pinyons
1 ou
licor d'anís i canyella en pols (opcionals)
Preparació:
Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella. Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitudinals. Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i la tercera part del sucre. Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró. Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i un terç de sucre. Tapar amb l'altra banda i tornar a xafar-la amb el corró. Pintar la coca amb l'ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Estirar la làmina de pasta de full amb un corró, pintar-la amb una mica d’anís i espolsar-la amb canyella. Dividir imaginàriament la làmina en tres parts longitudinals. Escampar per sobre la franja central la meitat dels llardons i la tercera part del sucre. Doblegar una banda sobre la franja central i xafar-la una mica amb el corró. Tornar a posar anís, canyella, la resta de llardons i un terç de sucre. Tapar amb l'altra banda i tornar a xafar-la amb el corró. Pintar la coca amb l'ou batut i espolsar-la amb la resta del sucre i els pinyons. Coure la coca al forn a 190º fins que sigui daurada, uns 30 minuts.
Bon profit!

0 comments:
Post a Comment